Leven in Land van Cuijk

Leven in de gemeente Land van Cuijk betekent genieten! Ongeacht of je nu op zoek bent naar reuring of rust. Land van Cuijk heeft het! En dat weten ze overal ter wereld. Natuurgebied Maasheggen bij Cuijk heeft bijvoorbeeld de UNESCO-biosfeerstatus gekregen. Maar ook aan de Kraaijenbergse Plassen - die met zijn 475 hectare water een droom is voor watersporters – is het heerlijk toeven. Of je nu wil zonnebaden aan één van de stranden of juist wil struinen door de natuur; hier zit je goed.

De gemeente Land van Cuijk heeft naast een watersportgebied van internationale allure, ook het oudste cultuurlandschap van Nederland. Een voormalige Romeinse nederzetting. Het Heilige Bloedwonder in de basiliek van Boxmeer. Het Oorlogsmuseum, de plek waar een gedenkwaardige vrijheidsstrijd plaatsvond. De Staatsbossen. Kasteel Tongelaar met haar bosrijke omgeving. Restanten van de Peel-Raamstelling en nog veel meer.

Wie de moeite neemt om het Land van Cuijk te ontdekken, staat versteld van de veelzijdigheid. Waar in Nederland vind je zoveel toeristische parels op zo weinig vierkante kilometers als in het Land van Cuijk? In het Land van Cuijk vind je de sporen van vele eeuwen van vaderlandse geschiedenis terug. Van de Romeinen, de Middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog. Van dapper weerstand bieden aan vijandelijke legers tot uniek religieus erfgoed. Het monumentale en zeer gevarieerde landschap van het Land van Cuijk leent zich bovendien voor uitdagende wandel- en fietstochten. En als u er toch bent: bezoek een van de toeristische plattelandsbedrijven in onze regio en ervaar wat wij verstaan onder een goei leven.

Het Land van Cuijk heeft alle voorzieningen die het leven aangenaam maken dichtbij huis. Denk aan de ene kant aan scholen en zorgverleners, maar aan de andere kant ook aan de enorme diversiteit aan winkels. Van de bekende ketens tot unieke pareltjes, waarvoor men van ver naar Land van Cuijk komt. Ook de horeca mag er zijn met zijn talloze restaurants en kroegen, waar voor ieder wel wat wils is.