Carmelveste, centrum Boxmeer

Vrijdag 24 november 2023

Bouw 19 woningen gestart

In het centrum van Boxmeer worden negentien woningen gebouwd. Afgelopen donderdag, 23 november, gaf wethouder De Bruin het startsein voor de bouw. De toekomstige bewoners waren daar bij.

De woningen komen bij het Titus Brandsmaplein. Er komt één paar twee-onder-een-kapwoningen. Ook komen er vier hoekwoningen en dertien levensloopbestendige woningen.
De bouw is in handen van Muller Bouw uit Oss. Het woningbouwproject draagt de naam Carmelveste.

In en rond het centrum van Boxmeer gaat de komende jaren veel gebeuren. Wegen worden veiliger, verschillende pleinen worden opgeknapt en er worden nieuwe woningen gebouwd. Carmelveste wordt een knusse wijk aan het Titus Brandsmaplein. Het wordt er fijn wonen. Er komen geen hoge appartementengebouwen, maar woningen die goed bij de omgeving passen. De woningen zijn ontworpen door Bouwman Swinkels Architecten. Het aloude Potjes Pedje loopt straks vanaf de Steenstraat door Carmelveste naar het Titus Brandsmaplein. Daarmee wordt een historisch wandelpad hersteld. 

Wil je meer weten over dit project? Kijk dan eens op www.carmelvesteboxmeer.nl. Als alles goed gaat zijn de woningen eind 2024 klaar. 

Terug naar nieuwsoverzicht